Ontwormen (mesttest) en maankalender

Afbeelding invoegen
 
eitjes tellen
 

Ontwormen. (mesttest)

 

Parasieten bij Paarden

 

Volwassen wormen die zich in het paard bevinden leggen in de maag of de darmen eitjes. In deze eitjes bevinden zich de wormlarven. De wormlarven worden samen met de rest van het voedsel uitgescheiden door het paard in de vorm van mest. Deze mest komt op het weiland terecht. De wormlarve in het eitje kan zich onder de juiste omstandigheden, die voor elke soort anders kunnen zijn, verder ontwikkelen.

De eitjes in het gras kunnen door het paard samen met het gras opgegeten worden. Als de larve in het eitje zich in het weiland al ontwikkeld had tot het infectieuze stadium, het stadium waarin besmetting plaats kan vinden, zal de larve in het paard uit het ei komen en zich in het paard ontwikkelen tot volwassen worm. Paarden jonger dan 3 jaar kunnen ook eitjes opnemen en weer uitscheiden zónder dat de larve zich ondertussen ontwikkeld heeft tot volwassen worm.

 

Door chemisch te ontwormen probeert men de wormen cyclus te doorbreken. Met het gevaar voor het steeds vaker voorkomen van resistente wormen.  Door een MESTTEST kan er geteld worden welke eitjes er in de mest zitten. En daarop kan je dan de ontworming (chemisch) op richten. Deze mesttest kan ik uitvoeren. Echter de enige eitjes die je ziet in de mest zijn van BLOEDWORMEN of SPOELWORMEN. Ingekapselde zie je niet, alsmede maag- , long-, haar-, nek- en lintwormen. Hier zijn andere tests voor nodig. Echter het meest voorkomende zijn de bloed- en spoelwormen. Verder kan er ook nog leverbot zijn. Ik kan hier meer voorlichting over geven indien gewenst. Ook kan je kijken op www.mesttest.com voor meer info.


 


Zowel het leven van de volwassen wormen in het paard als de ontwikkeling van larve tot volwassen worm kan binnen het paard schade aanrichten waardoor het paard ziek wordt. Gedomesticeerde paarden kunnen niet aan zelfmedicatie doormiddel van voedsel keuze doen, en de huisvesting van deze paarden is niet te vergelijken met paarden in de natuur. Daarom wordt het ontwormen van paarden, op welke manier dan ook, sterk aangeraden.

 

Verm-X ®, is het revolutionaire kruidenmengsel dat gebruikt wordt als het verbeteren van de natuurlijke weerstand in de darm.

Verkrijgbaar voor paarden, honden, gevogelte, katten, knaagdieren, varkens, schapen, geiten en alpaca's. Deze productlijn zal de komende jaren alleen maar verder uitbreiden naar meerdere diersoorten.

Verm-X ® is een 100% kruidenmengsel, samengesteld door de zeer gewaardeerd natuurgeneeskundige; Trudy Norris.

Zij, en vele andere natuurgeneeskundigen, gebruiken al jaren kruiden voor het uitroeien van parasieten in het menselijk lichaam. Daarom was het voor Trudy een logische opvolging om een veilig en effectief mengsel te ontwikkelen voor dieren.

 

 

Wist U dat tegen volle maan het beste ontwormt? Parasieten gaan  dan als het ware trekken.